Sedum Light 900X900px

Referenceprojekt - BGreen-it SEDUM LIGHT

Det grønne BGreen-it Sedum Light er et let tag, der anvendes på tage med en taghældning på maks. 25o, hvor man ønsker et let tag med en lav artsvariation.  

BGreen-it Sedum Light består af 2 komponenter; en vandholdende filtdug og en BG Premium sedummåtte. Komponenterne gør installationen både hurtig og effektiv. Efter udlægningen tilpasser sedumbeplantningen sig til de aktuelle forhold, og de 2 – 3 stærkeste arter vil herefter dominere beplantningen.

Se eksempler på opbygninger med vores sedumbakker her.

Skovbørnehuset, Slagelse

 • Da daginstitutionen i Slagelse skulle have ny tagbelægning, valgte man at udlægge et BGreen-it Sedum Light grønt tagsystem oven på tagpapmembranen.

  Selvom opbygningen kun er 40 mm, beskytter det grønne tag tagmembranen mod UV-stråler, og om sommeren, hvor taget reflekterer solens stråler, isolerer taget mod solens stråler.

  Det tog ikke lang tid at etablere BGreen-it Sedum Light taget, der består af en fugtbevarende dræn- og beskyttelsesdug, som udrulles på den vandtætte tagmembran. Herpå udlægges de danskproducerede Premium Sedummåtter.

  Taget ligger nord- og sydvendt, hvilket over tid giver en variation i vegetationen på de to sider. BGreen-it Sedum Light systemets vægt på 45 kg i vandmættet tilstand er den lettest mulige opbygning til sedumtage. Artsvariationen er begrænset, og taget fremstår det meste af året med et rødligt til rødbrunt skær.

  Anlægsår: 2012

  System: BGreen-it Sedum Light

  Entreprenør: Skælskør Anlægsgartner

Vi står klar til at hjælpe dig med at finde den optimale løsning til dit projekt.