Solstråle

Solvarme - vedvarende energi til varmt brugsvand og rumvarme

Solvarmeanlæg fra tyske STI Solar - Billig varmeløsning, skånsomt for miljøet

Med et STI Solar solvarmeanlæg udnytter du solens vedvarende energi til varmt brugsvand i dit hjem. Er der overskudsvarme i anlægget, kan det udnyttes som tilskud til rumvarmen.

Dermed er du med til at skåne miljøet for CO2 udslip. Samtidig sparer du mange penge på din varmeøkonomi, da solvarme er gratis vedvarende energi.

Tyske STI Solar har i mere end 20 år arbejdet med, at udvikle solfangere og solvarmepaneler der udnytter solvarmen optimalt. Deres velfunderede knowhow inden for udvikling og produktion af solfangere sikrer, at der er taget højde for alle aspekter - fra design, ydelse, vedligeholdelse til holdbarhed og funktionalitet.

Solvarme 900X900px Paneler På Tag

Artikler om solvarme

Vores tekniske eksperter giver i artikelrækken svar på en række af de mest almindelige spørgsmål omkring solvarme.

Eksperterne har en omfattende viden, der er opbygget gennem et indgående teoretisk kendskab til solvarmeanlæggene, men også gennem personlige erfaringer med både installation og drift af egne anlæg.

Et termisk overblik over varmeforholdene i STI solpaneler

Det termiske billede viser, hvordan varmen i STI Solars solpaneler fordeler sig. Det ses tydeligt, hvorledes den afkølede solvarmevæske cirkulerer ind i bunden af panelrækken og fordeler sig jævnt i alle solpanelerne.  

I takt med at væsken stiger op gennem panelerne, opvarmes den for til sidst at løbe ud i toppen af rækken og ned til solvarmebeholderen. Her overføres varmen til det varme badevand gennem en spiral. Den nu afkølede væske løber retur til bunden af solpanelerne på taget, hvor den varmes op på ny i en kontinuerlig proces.

På billedet er solpanelernes overflade 55°C varm, det kolde vand i bunden af solpanelerne er 30°C og det varme vand, der løber ud i toppen af panelerne, er 80°C. Væsken opvarmes således hele 50°C på dens ”rejse” igennem solvarmepanelerne med et flow på ca. 5 liter/minut. Det udnytter solvarmen optimalt, og sparer dig samtidig penge og skåner miljøet.

 

Kontakt vores tekniske konsulenter