ATMOS 900X1200px Braende Traepiller

ETA TWIN kombikedel

Komfortabel opvarmning med både brænde og piller

Har du adgang til træ, men ikke træ nok til at fyre hele vinteren? Eller ønsker du at fyre med brænde, men ofte er væk fra hjemmet og gerne vil komme hjem til et varmt hus? I så fald er ETA TWIN pillebrænder kombineret med den effektive ETA SH-P brændekedel den ideelle kombikedel

Et forbrændingskammer til piller, der er separat i forhold til forbrændingen af brænde, giver mulighed for en fleksibel omstilling fra brænde til piller og omvendt, uden at det kræver en ombygning

Hvis brændet er brændt ned, og magasinet er tomt, angiver et grønt signal på rumtermostaten i din bolig, at det er tid til at fylde brænde på. Hvis du ikke fylder brænde på inden for det tidsinterval, som du har indstillet i styringen, omstilles automatisk til fyring med piller. Hvis du åbner kedellågerne for igen at fyre med brænde, kobler pilledriften automatisk fra.

Fuldstændig udbrænding i det patenterede brændkammer med glødezone

En forudsætning for at opnå høje virkningsgrader og en ren forbrænding er, at brændekedlen formår at udføre en fuldstændig forbrænding. Det sker ved meget høje temperatuer i ETAs patenterede brændkammer med glødezone. Brændkammeret er bygget af meget ildfast keramik og yderligere varmeisoleret.

I glødezonen har flammen tid nok til, at de sidste genstridige kulstofringe (trætjære) nedbrydes og udbrændes ved temperaturer på mellem 900 og 1.100°C. Opbygning af brændkammeret i flere dele med ekspansionsfuger gør, at kedlens brændkammer holder til de høje temperaturbelastninger over længere tid.

 • Påfyldning af brænde sker manuelt, og det 150 liters store brandkammer skal typisk fyldes 1 gang i døgnet, alt efter varmebehovet - på de koldeste vinterdage måske 2 gange.

 • ETAtouch er ETAs specialdesignede styresystem med indbygget LAN-forbindelse. Styresystemet følger som standard med alle ETAs varmeløsninger. Når ETA TWIN varmeløsningen er tilsluttet internettet, kan fyret nemt fjernstyres, og alle komponenter og kedlens effektivitet kan overvåges og styres fra en pc, tablet eller smartphone.

  Med ETAtouch har du desuden også mulighed for at overlade styringen og overvågningen af fyret til din VVS-installatør eller til vores tekniske konsulenter.

  ETAtouch har også integreret alle funktioner til aktiv styring af to varmekredse, akkumuleringstank, varmtvandsforsyning via varmtvandsbeholder, samt integretion af et solvarmesystem.

  Læs mere om ETAtouch her

  • Automatisk omstilling fra fyring med brænde til træpiller - Når brændet er udbrændt, vil kedlen automatisk begynde at fyre med træpiller.

  • Patenteret brændselskammer med glødezone

  • Stort brændkammer (150/223 L) til store stykker brænde

  • Separat pilleforbrændingskammer

  • Sugeturbine til pilletransport, henter piller fra lagerrum placeret op til 20 m væk

  • Nem optænding - uden elektrisk tænding

  • Altid fuldstændig udbrænding - ingen kulrester

  • Yderst lave emissionsgrænser - ingen giftig støv ud i atmosfæren

  • Effektiv forbrænding af alle former for træ - også træbriketter

  • Optimal lambdaregulering holder forbrændingen ren og effektiv

  • Alt betjening foregår fra fronten - ingen låger i siden eller bagpå

  • Turbulent varmeveksler, der er nem at rense

  • Den samlede aske skal kun fjernes én gang om ugen

  • ETAtouch styreenhed - et nemt og brugervenligt styringssystem der kan betjenes på en touchskæm på kedlen, via en app på iPad og mobiltelefon eller på computeren. ETAtouch kan også styre et tilkoblet solvarmeanlæg, akkumuleringstanke og andre integrerede varmekilder

ETA Display

ETA Touch

Fuld styring af dit varmesystem på PC, tablet og smartphone

Når du tilslutter dit ETA træpillefyr til internettet, kan du se og redigere alle varmeindstillinger via din telefon, tablet eller pc - uanset hvor i verden du er.

Eta Reference (1)

Referenceprojekter - ETA biomassekedler

Inspiration til varmeløsninger med biomassekedler fra ETA

Kontakt vores tekniske konsulenter