ETA Hackgut kedel opvarmer en virksomhed med energipil

Installation af en 130 kW ETA Hackgut container varmeløsning hos Nordic Biomass

Hos Nordic Biomass, en virksomhed i Hjørring, der producerer energipil, har vi i samarbejde med Thy VVS projekteret og installeret en ny specialdesignet 40 fods container varmeløsning med en 130 kW ETA Hackgut kedel og to 2000 liters akkumuleringstanke.

En fleksibel varmeløsning, der kan placeres efter ejerens ønsker

Containerløsningen er en varmeløsning, der er designet og konstrueret således, at den passer til de specifikke krav, der stilles hos Nordic Biomass. Virksomheden havde intet eksisterende kedelrum og havde ingen ledige bygninger, der kunne omdannes til et kedelrum. Derfor er en containerløsning ideel, da det er en lukket enhed, der i princippet kan placeres, hvor det logistisk giver bedst mening.

Varmeløsningen består af en 40 fods container hvor ETA Hackgut 130 kW kedlen og akkumuleringstankene er installeret i den ene halvdel, mens den anden halvdel er udnyttet til lager for energipilen. Lageret, der har en kapacitet på ca. 12 tons, fyldes nem og effektivt med en traktor med frontlæsser.

Effektiv varmeløsning, der giver stor besparelse

Hos Nordic Biomass har de valgt en ETA Hackgut varmeløsning, da ETA kedlen er utrolig fleksibel mht. brændsel. ETA Hackgut kedlerne er nemlig designet med automatisk genkendelse og tilpasning til brændselstypen.

Det betyder, at kedlen giver høje virkningsgrader med en lang række forskellige brændsler, heriblandt energipil. Med den nye varmeløsning opnår virksomheden en årlig besparelse på omkring 50 % i forhold til hvis virksomhedens kontor- og lagerfaciliteter var opvarmet med olie.

Det er mange penge, der i kedlens 20 – 25-årige forventede levetid kan benyttes til andre formål i organisationen.

Kontakt vores tekniske konsulenter