ETA 200 kW Hackgut på Ingstrup Efterskole

Nye ETA træpillekedler giver effektiv varme og fjerner gener hos naboerne

Tidligere oplevede naboerne til Ingstrup Efterskole mellem Blokhus og Løkken i Nordjylland en del gener fra efterskolens gamle halmfyr.

Både skole og naboer var naturligvis ikke tilfredse med situationen, så skolen kontaktede VVS-installatør Hunddal VVS, der i samarbejde med os projekterede og installerede en unik tilpasset kaskade varmeløsning med en 130 kW og en 200 kW ETA Hackgut fliskedel med 2 stk. 2200 akkumuleringstanke.

En effektiv løsning der tilgodeser alle

Efter installationen er alle glade, da ETA kedlerne har en meget lav udledning til omgivelserne, og samtidig har efterskolen fået varmeløsning, der lever op til efterskolens ønsker til en effektiv og fremtidssikret varmeløsning.

Efterskolen har fået en løsning, der fungerer optimalt til skolens nuværende behov, men som også er gearet til at øge kapaciteten, hvis behovet for mere varmeeffekt opstår. Systemet er nemlig forberedt til at udskifte 130 kW kedlen med en 200 kW kedel, således at anlæggets kapacitet øges fra 330 kW til 400 kW.

Anlægget består desuden af 2 stk. 2200 akkumuleringstanke og lagerfaciliteter med plads til hele 18 tons træpiller.

En effektiv træpilleløsning giver stor besparelse og sikkerhed

På Ingstrup Efterskole har de valgt en ETA varmeløsning, hvor der udelukkende fyres med træpiller. Træpiller er den type brændsel der giver den højeste virkningsgrad. Ydermere er ETA Hackgut kedlerne designet med automatisk brændselsgenkendelse og optimal tilpasning til brændselstypen. Det giver de bedste forudsætninger for at få den bedste udnyttelse af træpillerne.

Med den nye varmeløsning opnår efterskolen en stor årlig besparelse på arbejdslønnen til reparatører, der skulle servicere halmanlægget i forbindelse med driftstop. Derudover oplever efterskolen et markant fald i strømforbruget, da halmanlæggets mange motorer bruger meget strøm.

Det er en så markant besparelse, faktisk over 50 % årligt, at investeringen i varmeløsningen hurtigt tjenes hjem, og herefter kan efterskolen, i resten af fliskedlens forventede 20 – 25-årige levetid, kanalisere besparelsen ind i andre projekter til gavn for elever og lærere.

Kontakt vores tekniske konsulenter