ETA 130 kW Hackgut

Friskole sparer 50.000 kroner om året på varmeregningen

Træpillesmuld er et restprodukt, der fremkommer ved fremstilling af træpiller. Pillesmuld blev tidligere anset som uhensigtsmæssigt at benytte til fyring i et træpillefyr. I traditionelle træpilleanlæg giver pillesmuldet dårlig forbrænding og efterlader store mængder slagger.

Men fyring med træpillesmuld har nogle store økonomiske fordele, og da Hackgut kedlerne fra ETA er ekstremt fleksible og effektive, besluttede vi i tæt samarbejde med Frøbjerg Orte Friskole og Vantinge VVS at teste pillesmuld som primært fyringsmateriale.

Positive entydige resultater

Gennem en 10 dages testperiode med fyring i en 130 kW ETA Hackgut kedel med 2 stk. 2200 liters akkumuleringstanke var resultaterne entydige. Smuld kan nemt og effektivt benyttes i stedet for træpiller til opvarmning.

Selvom pillesmuld typisk ikke giver helt samme effekt som træpiller, betyder ETA Hackgut kedlernes indbyggede automatiske genkendelse af brændslet, at kedlen tilpasser sig optimalt til brændselstypen og opnår optimal udnyttelse af pillesmuldet, samtidig med at problemet med slagger elimineres gennem designet af ETA kedlen.

Forsøget blev til en permanent løsning

De gode resultater fra forsøgsperioden betød, at friskolen besluttede at beholde varmeløsningen. Det har været en klog beslutning, for friskolen har efterfølgende opnået en årlig besparelse på omkring 60 % på deres varmeudgifter.

Det er en besparelse, der betyder, at investeringen i kedlen hurtigt tjenes hjem og derfor kan de sparede penge i fliskedlens 20 – 25-årige forventede levetid kanaliseres ind i andre projekter til gavn for både elever og lærere på friskolen.

Kontakt vores tekniske konsulenter